Üdvözlet Túlélők

A világűrben születtem. Sosem éreztem a nap sugarát az arcomon, nem lélegeztem be az igazi levegőt, nem úsztam még vízben. Egyikünk sem. 100 évvel ezelőtt egy nukleáris apokalipszis vetett véget az életnek a Földön. Három generáción keresztül a Bárka tartotta életben az emberi fajt, de mára az otthonunk haldoklik. Mi vagyunk az emberiség utolsó reménye. 100 rabot küldtek a földre egy reménytelen küldetéssel. Mind azért kerültünk ide, mert megszegtük a törvényt. De idelent nincsenek törvények. Egy dolgunk van, hogy túléljük. >>


Admin: Teo
Téma: The 100, magyarul a Visszatérők című TV sorozat és Kass Morgan regénye alapján készült szerepjáték, mely más, az admin által kitalált és egyéb filmek, játékok, könyvek elemeit is tartalmazhatja
Műfaj: poszt-apokaliptikus, sci-fi, disztópia, dráma, kaland, misztikus, akció
Nyitás: 2018.03.
Kredit: 24 hours.gportal.hu
Közösségi oldalak: -

 
Chat
 
Állomások

A cserét a Vendégkönyvben vagy a chat-ben kérem jelezni!

Noxhollow

Szuperhős akadémia

Rosenberg

The Evil Within

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Túlélők
Indulás: 2017-06-10
 
Ismertető

"A világűrben születtem. Sosem éreztem a nap sugarát az arcomon, nem lélegeztem be az igazi levegőt, nem úsztam még vízben. Egyikünk sem. 97 évvel ezelőtt egy nukleáris apokalipszis vetett véget az életnek a Földön. Három generáción keresztül a Bárka tartotta életben az emberi fajt, de mára az otthonunk haldoklik. Mi vagyunk az emberiség utolsó reménye. 100 rabot küldtek a földre egy reménytelen küldetéssel. Mind azért kerültünk ide, mert megszegtük a törvényt. De idelent nincsenek törvények. Egy dolgunk van, hogy túléljük."
A 2052. május 10-én bekövetkezett nukleáris apokalipszis idején 13 űrállomás keringett a Föld körül. Az állomás lakói végignézték miként perzselődik fel a Föld, s abban hitben voltak, hogy ők az egyetlen túlélők, hogy odalent minden élet megszakadt. A források és a populáció fentarthatósága érdekében, végül úgy döntöttek, hogy egyesülnek egyetlen nagy állomássá, ami a Bárka nevet fogja viselni. 
A dokkolási eljárást 2054. október első napján indították el. Amikor az egyik állomás, a Polaris visszautasította az egyesülést, az Alfa állomás végső döntése alapján rakétát indított el, amivel kilőtte - ennek oka a hajón található M.I. (A.L.I.E. és A.L.I.E 2) második verziója volt, melynek első verziója maga tehetett az atomrakéták elindításáról. Becca, a feltalálója nem adta át, s hogy ne jelentsen később veszélyt, felrobbantották a 13-ik állomást. A megmaradt 12 űrállomás, amely 12 nemzetet takart, sikeresen csatlakozott egymáshoz. A Polaris-ról való minden utalást eltöröltek, és ezt a napot nevezték ki az Egyesülés napjának. 
A 12 nemzet, ami a Bárkát alkotják a következők: Ausztrália, Kanada, Brazília, Kína, Franciaország, India, Japán, Oroszország, Egyesült Királyság, Amerika, Uganda és Venezuela
Az évek során a Bárkát tovább bővítették az űrben található, a pályáról összegyűjtött műholdakkal. Az erőforrások azonban folyamatos gondot jelentettek, különösen azért, mert a népesség egyre növekedett. Az emberi faj fennmaradásának érdekében, szigorú lépésekre szánták el magukat a vezetők. Korlátozták a párokra jutó gyermekek számát egyre és minden elkövetett bűncselekmény halált jelentett a 18 éven felüleiknek; kirepítésnek hívják, azaz az elítéltet egy zsiliphez viszik, ahonnan, annak kinyítását követően azonnal kiszippantja az űrbe. A 18 éven aluliakat börtönbe zárták. Mindezek ellenére a Bárka lakossága 2149-re, az eredeti 400-ról, körülbelül 2659-re növekedett.
A Bárkát 200 évre tervezték, ezt követően úgy hitték, hogy a Föld újfent lakhatóvá válik és a lakosok visszatérhetnek. Azonban kevesebb, mint egy évszázaddal később az életfenntartó rendszerek a végüket járják. 2148-ra még a legjobb becslések szerint is csupán néhány évig tartható fent biztonságosan az élet, mostanra is csupán a rengeteg javításnak és a kiváló mérnököknek köszönhetik a Bárka kitartását. A rendszer terhelésének mérséklése és a Föld túlélhetőségének tesztelése végett 100 fiatalkorú bűnözőt küldenek a felszínre. 
Nem tudván, hogy a 100-ak túlélték e és a Föld megfelel az életre, a Bárka 320 önkéntest végzett ki, így a lakosságot 2237 személyre csökkentve. 
A 12 állomás a következő:

 • Közigazgatási és tudományos állomás 
 • Orvosi állomás
 • Földet megfigyelő állomás
 • Agro állomás
 • Alfa állomás
 • Gyár, üzem állomás
 • Hydra állomás
 • Szerelő állomás
 • Börtön állomás
 • Arrow állomás
 • Tesla állomás

Az égi emberek/Skaikru: Demokratikus államszövetségben élnek a Bárkán, vezetjük a Kancellár, akit a Tanács tagjai segítenek és támogatnak döntéseiben. 

Hegyi emberek: Mount Weather lakói, akik a sugárzás elől a hegyben található katonai bázison húzták meg magukat. A föld alatt kénytelenek élni már 97 éve, ugyanis ők a felszínen azonnal meghalnának, mert szervezetük nem tudott úgy alkalmazkodni, mint a Földieké vagy az Égieké. Erre keresnek megoldást és már vagy 57 éve használják fel a Földiek vérét a sugárzás elleni gyógyításra, kísérleteket folytatnak elfogott embereken. 
Kerberosz projekt név alatt létrehozták a Kaszásokat, akik védik a hegyben lakókat, szállítják a Földieket, cserébe megkapják a szert, mely mint egy drog tette őket függővé. A kivéreztetett Földieket hozzájuk dobják le, ez szolgál számukra élelemként. 

A Földiek: Nem sokat tudni a történelmükről, annyi bizonyos, hogy a 97 évvel ezelőtt kitört nukleáris apokalipszis túlélőinek a leszármazottai. A sugárzásra immunisak, DNS-ük ehhez híven ment keresztül változáson, így hasonlóan az Égiekhez, szabadon járhatnak a felszínen.
Pontosan nem tudni, hogy mennyien vannak a Földön, ami ismeretes, hogy 12 klán alakult meg, ezen kívül pedig nomád csoportosulások is találhatóak szétszórva. Összességében a Tondc-ben, Mount Weather környékén élőek vannak a legnagyobb számban. 
Minden klánon belüli falu rendelkezik egy vezetővel, ahogy a klánok fölött a Parancsnok áll, azaz a Heda; halálának napján a lelke elhagyja testét és kiválasztja utódját, aki megörökli a Lángot, amit az Őrző egy szertartással avat föl. 
A gyermekeket kiskoruktól fogva harcra nevelik és megtanítják nekik az angol nyelvet. Ha egy gyerek mutációval születik, akkor az megtöri a vérvonalat és kitaszítottá válik, néhány szülő azonban vállalja a száműzetést az utódjával együtt.
A harcosok különféle páncélokat viselnek magukon, melyek sokféle anyagból tevődnek össze, ilyen a csont, bőr, állati szőr. Gyakran hordanak maszkot vagy sisakot, szintén csontból, esetleg fából. Sokan viselnek harci festéket arcukon, egész testükön, mikor háborúba vonulnak, de ezen kívül a tetoválás is igen sokszor megfigyelhető rajtuk. 
A harcosok számos fegyverrel küzdenek, ilyen a kard, lándzsa, íj, tőr és természetesen a pusztakezes megmérettetéstől sem riadnak vissza. Tűzfegyvert (pisztoly és társai) nem hajlandóak a kezükbe venni, irtóznak tőle, ez főként a Hegyi embereknek köszönhető. Mindezek mellett a természetes anyagok használatbavétele is nagy hasznukra van, különféle mérgek, de gyógyszerek is előállíthatóak belőlük).
A földi kultúrában vannak bizonyos hiedelmek, babonák, amik szoros kapcsolatban állnak az öléssel és a túléléssel. Úgy hiszik, hogy a megölt áldozat lelkének ereje velük marad, őket szolgálja. Az első ölés után, kiérdemelnek egy védjegyet, amit a mellkasukra vagy a vállukra kapnak. Minden ilyen jegy jelzi, hogy az adott földi eddig hány harcost ölt meg. 
Hajlandóak a béke kötésre, ennek fényében is alapították meg a 12 klán Koalícióját, melynek feje a Parancsnok.
A Trigadeslang egy univerzális nyelvezet, amit minden klán beszél. Egyedül a harcosok beszélnek angolul (Gonasleng), ők két nyelvűek. 
A halálbüntetés egy úgynevezett a Halál ezer vágása néven terjedt el, amikor az adott klán minden tagja összegyűlik, hogy egy-egy vágást ejtsen a bűnösön. Az utolsó döfést a Parancsnok viszi végbe. A bűn súlyosságától függően az elkövetőnek túl kell esnie a megégetésen, levágják a kezeit, kivágják a nyelvét és kinyomják a szemét. 
A fekete vérűek, azaz a Natblidák közül kerülnek ki a Parancsnokok. Ők az első Parancsnoknak, Becca Pramheda-nak a leszármazottai és csakis ők képesek elviselni a Lángot (ami, mint tudjuk, A.L.I.E. 2). A Láng, azaz az előző Heda lelke választja meg mindig a következő vezetőt a fekete vérűek közül, akiket egész életükben erre készítenek föl. A felavatási szertartást a Láng Őrzőjének kell végrehajtania, ami tuladjonképpen az, hogy a A.L.I.E 2 chipjét a tarkójukba ülteti, ezzel a kiválasztott és az M.I. tudatát egyesítve.
A Koalíció, Kongeda a 12 klán egyesüléséből jött létre, akik a Tondc-Mount Weather környékén és a Kelet-Amerikai Egyesült Államokban élnek. Több évnyi harc után a Parancsnok megtudta győzni Azgedát, a Jég népét, hogy ők is csatlakozzanak, így mára már teljes az egyesülés. Minden klánnak van egy saját vezetője ugyanakkor, minden klánnak van egy saját követe a Koalícióban, aki az egész társadalma érdekeit képviseli. 
A nomád földiek nem élnek klánban, kitaszították őket mutációjuk, vagy családtagjuk mutációja miatt. Ők az úgynevezett Halál Zónában élnek, mely egy elsivatagosodott terület. Sokan közülük a Fény Városát keresik (mely valójában A.L.I.E 1 által teremtett virtuális valóság, ahova az emberek elméjét zárja).

A 12 földi klán:

 • Trikru, Trigeda
 • Azgeda
 • Floukro
 • Sankru
 • Yujleda
 • Ouskejon Kru
 • Delfikru
 • Trishana(kru)
 • Podakru
 • Ingranrona(kru)
 • Boudalan(kru)
 • Louwoda Kliron
 


Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt